Mutlu Çarşamba Projemiz

MUTLU ÇARŞAMBA PROJEMİZ

27.12.2022 112

Öğrencilerimizi  sportif etkinliklerle fiziksel ve zihinsel anlamda geliştirmek, başarma güdüsünün farkına varmasını sağlamak, başardığını farkeden engelli bireyin topluma entegre olması ve sosyal kabulünün sağlanması, mutlu bireyler yetiştirmek. Gençlik ve Spor Bakanlığının engelli bireyler için 81 ilde eş zamanlı olarak başlattığı "Mutlu Çarşamba" projesi Gönen Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliği ile okulumuz Gönen Özel Eğitim Uygulama Okulu orta ağır engelli öğrenciler her  Çarşamba günü 10:00-11.30 saatleri arasında Fahri Dilmaç Kapalı Spor Salonuna götürülerek, sportif etkinliklerde buluşur önce esneme hareketleriyle başlayarak, sırayla kurulan istasyonlar (adım atma, nesne altından/üstünden geçme, yürüme, sürünme, hedefe yönelme, basket atma, halat çekme), bedensel hareket, nesne ile hareket ) beden eğitimi uzmanları ve özel eğitim öğretmenleri ile birlikte gerçekleştirilir. Soğuma egzersizleri ile sportif faaliyet bitirilir. Öğrencilerimizde bedensel koordinasyon, büyük/küçük kaslar gelişir, dikkat ve konsantrasyon düzeyi gelişir, fikir yürütme, odaklanma becerileri artmakta, sağlıklı yaşam için bedensel esneklik ve hareketliliğin önemini kavrar, kilo probleminin önüne geçilir, farklı ortama giren öğrenci  sosyalleşir, ben yapabiliyorum başarabiliyorum farkındalığı artarak topluma entegre olur, mutlu öğrenci, mutlu veli, mutlu okul ortamı oluşmaktadır.

27-12-202227-12-202227-12-202227-12-2022